Ce trebuie să știi despre eclere
Ce trebuie să știi despre eclere
Eclerele sunt o prăjitură de origine franceză care este făcută dintr-un aluat de formă alungită și care este umplut cu crema de patiserie, vanilie, ciocolată sau cafea. Originea franceză a prăjiturii i-a adus succesul peste tot în lume.
Cine a inventat eclerul?
Acest termen provine din limba franceză și înseamnă “fulger”. Originea franceză și-a pus amprenta pe denumirea să internațional. Termenul de ecler a apărut în anul 1860 atât în limba franceză cât și în limba engleză. Înainte de anul 1850, eclerul se numea “ pain de la duchesse” . Cel care a modernizat și a perfecționat eclerul a fost Antonin Careme, un renumit patiser din secolul XIX, mai exact cel care a reinventat și profiterolul.
Faimosul patiser francez a renunțat treptat la miogdale și a umplut eclerul cu crema de patiseria dar și cu gem și l-a acoperit cu fondant.
De unde vine numele de ecler?
Denumirea de ecler provine de la strălucirea glazurii. Numele de ecler a fost dată de patiseri care spuneau glume spunând că este o prăjitură atât de bună încât se mânca dintr-o înghițitură, cu viteza fulgerului.
Abia după 20 de ani, prăjitură a fosta lungită și și-a pierdut denumirea inițială, această a primit numele de éclair.
Cele mai interesante informatii despre eclere:
În Statele Unite, eclerele au fost numite “lungi john”, mai excat gogoși alungite.
În Germania, eclerele sunt numite cuvinte germane învechite “ os draoste”, “ laba de iepure” sau “ bar de cafea”.
Cofetării glumesc că dacă înveți să gătești eclere adevărate aeriste de prima dată ai trecut de prima etapă academinca în gătit.
Cuvântul “ eclari” are o semnificație aparte, mai exact acesta este numele unei metode speciale de filmare ale unor filme animate, atunci când un film este creat prin desenarea cadru cucadru a unui film real cu actori și decoruri.
Dată de 22 iunie este ziua eclerului de ciocolată
Francezii sunt de părere că eclerele ideale trebuie să aibă o lungime de 14 centimetri și chiar și în formă.
În Casablanca se vând eclere cu parfum de floare de portocal iar în Kuweit cu smochine.
Eclerele înlocuiesc treptat clasicele gătitului deșert francez.
Magazinul francez Fauchon este renumit pentru eclerele sale. În acea cafea intrau doar bărbați iar o ceainărie cu prăjituri s-a deschis special pentru publicul feminin.
Cofetăria Aida este ideală pentru toate acele persoane care iubesc eclerele
Cofetăria Aida este locul în care te poți delecta cu cele mai bune eclere. Dacă ai ajuns aici vei știi că vei putea consumă cu încredere o varietate cât mai mare de prăjituri. Celebra cofetărie este recunoscută pentru prăjiturile de-a dreptul delicioase pe care trebuie să le încerci.
Cofetăria Aida este cu siguranță locul în care trebuie să ajungi pentru a avea parte de o experiență de neuitat. Toate prăjiturile sunt celebre pentru savoarea lor și pentru gustul unic de care au parte. Vei putea încerca mai multe tipuri de eclere astfel încât sa il poți alege pe cel mai potrivit pentru tine și pentru gusturile tale.