Implant dentar – etape si tipuri
Implant dentar – etape si tipuri
Implantul dentar inlocuieste cu succes radacina unui dinte si poate sustine o lucrare fixa fara sa afecteze dintii vecini. Surubul din titan este biocompatibil si este foarte bine acceptat de organismul uman. Acesta va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.
Etapele inserarii implantului dentar
Consultatia
In timpul consultatiei se va stabili daca pacientul este potrivit sau nu pentru realizarea acestei interventii. Medicul implantolog va analiza in detaliu radiografia panoramica in care apare pozitia tuturor dintilor dar si starea de sanatate a pacientului.
Planul de tratament
In urma consultatiei medicul va ajunge la o concluzie si va analiza toate informatiile. Planul de tratament va cuprinde toate interventiile care sunt necesare pentru a se ajunge la rezultatul mult dorit. Tot in aceasta etapa vei afla si care este costul final dar si timpul estimat.
Anestezia si interventia chirurgicala
Ca interventia sa fie una de succes, medicul trebuie sa tina cont de 3 sfaturi: materialul biologic al pacientului, experienta pe care o are si calitatea materialelor pe care le foloseste. Vei fi anesteziat pe toate durata interventiei si nu vei avea dureri. Interventia consta in realizarea unei incizii la nivelul gingiei si crearea unui canal in osul alveolar in care va fi inserat implantul. Interventia de inserare a unui implant dentar dureaza intre 20 si 30 de minute.
Indepartarea firelor
La aproximativ 7 zile dupa ce a fost introdus implantul dentar se vor scoate firele.
Perioada de vindecare
Aceasta etapa dureaza de obiecei intre 3 si 4 luni deoarece implantul trebuie sa se integreze in os. In aceasta perioada implantul face corp comun cu osul pacientului. Implantul va fi acoperit de gingie si va proteja zona de patrundere a bacteriilor si a resturilor alimentare care pot provoca infectie.
Tipuri de implanturi dentare
Implanturi dentare cu forma cilindrica – acest tip de implant nu realizeaza o legatura foarte stabila cu osul. Acest tip de implant dentar poate fi recomandat in situatiile de creasta alveolara structurata cu os de densitate mare.
Implanturi dentare conice – din cauza designului, implantul dentar conic asigura un raspuns foarte bun al osului in incarcarea protetica. Acesta se armonizeaza perfect cu osul inconjurator.
Implanturi dentare in forma de surub – acest tip de surub garanteaza o suprafata mai mare de contact intre implant si locul fixarii sale.
Implanturi dentare trapezoidale – asigura un rezultat optim in cazul osului a carui duritate este medie. Acest tip de implant este recomandat pentru toate tipurile de os.
Implanturi dentare plate – este un tip de implant rar utilizat.
Cat timp poate rezista un implant dentar?
Durata de viata a unui implant dentar depinde de starea ta generala de sanatate, de afectiuni care pot duce la esecul osteointegrarii precum: diabet, rheumatism, boli endocrine, cancerul de maxilar, sinuzita, afte herpes, carii netratate dar si multe alte afectiuni.
Apeleaza cu incredere la clinica stomatologica Dent Priority
Dent Priority este o clinica stomatologica care dateaza din anul 1995. Aceasta clinica a adus pe piata din Craiova cele mai bune servicii stomatologice realizate cu ajutorul unei tehnologii de ultima ora.